Kategorier
Osfofo.fi

Pohjanmaan peliklusteri ja yritykset

Peliala on on elänyt kukoistusta ja siitä on muodostunut Suomelle merkittävä vientisektori. Alan yritykset ovat keskittyneet eli klusteroituneet etenkin yliopistokaupunkeihin. Helsinki tulee tietenkin ykkösenä, mutta hyvää ”pöhinää” on myös muun muassa Tampereella ja Oulussa, josta esimerkkinä kasinoista kertova Farmind.

Vaasassa on pyritty rakentamaan vastaavaa osaamiskeskittymää myös Pohjanmaalle. West Coast Game Lab oli Vaasan ammattikorkeakoulun yhteistyössä VASEKin ja Uusyrityskeskus Startian kanssa toteuttama projekti, jossa alan startupeille tarjotiin tiloja ja mahdollisuuksia verkostoitumiseen. Hankkeen yhteydessä järjestettiin myös pelikehityksen perusteet opintokokonaisuus, jonka opettajat tulivat pelialan yrityksistä.

Vaasa Game Days puolestaan on vuosittainen, Vaasan yliopiston ja Levón-instituutin järjestämä kansainvälinen tapahtuma jossa esittäytyy koko pelisektori, lautapeleistä uusimpiin kännykkäpeleihin. Tavoitteena on tarjota yleisölle avoin mahdollisuus tutustua alan kehitykseen ja tavata muita siitä kiinnostuneita.

Pohjanmaalta vielä kuitenkin puuttuu iso veturi, kansainvälinen menestyjä joka keräisi klusteria ympärilleen. Toisaalta pelikehitystä tehdään yhä enemmän hajautetuissa verkostoissa, usein etätyönä, joten myös maaseutumaisilla alueilla on mahdollista työllistyä ja yrittää.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *