Kategorier
Osfofo.fi

Österbottens Företagarförening ansluter sig till Företagarna i Finland

Den svenskspråkiga österbottniska företagarföreningen Österbottens Företagarförening ansluter sig till Företagarna i Finland.

– Detta är ett efterlängtat och välkommet beslut. Nu får vi samlat företagarna under ett och samma tak även i Österbotten, säger Mikael Fredman, ordförande för Kust-Österbottens Företagare.

Styrelsen för Österbottens Företagarförening tog beslutet i går och avsiktsförklaringen skrevs under i Vasa i dag. Under våren och sommaren förbereds samgången med gemensamma krafter.

– Tillsammans är vi starkare, vår röst hörs bättre och längre, säger Ingemar Tåg, ordförande för Österbottens Företagarförening.

Företagarna i Finland är näringslivets största centralorganisation med över 115 000 medlemsföretag. Företagarorganisationens verksamhet byggs upp av nästan 400 lokalföreningar, 20 regionalföreningar och 60 branschföreningar.

– Företagarna i Finland gör allt för att i framtiden förbättra servicen på de båda inhemska språken i Österbotten. Jag hälsar personligen alla ÖF:s medlemmar hjärtligt välkommen till de olika lokalföreningarna inom Företagarna i Finland, säger Företagarna i Finlands verkställande direktör Mikael Pentikäinen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *