På Baltic Yachts förverkligar man kundernas drömmar

 

I går ordnade ÖF ett besök till Jakobstadsregionen där ett av utflyktsmålen var Baltic Yachts. 25 personer hade reserverat denna eftermiddag för företagsbesöket och jag tror att alla delar min åsikt när jag säger att det minsann var värt det.

Vd Sam Stenberg och finansdirektör Sasha Laitinen höll i rodret för tillställningen som bestod av företagspresentation och rundvandring i bygghallen. Under tillställningens gång blev det väldigt klart för oss att här har vi ett företag där bl a kvalitet är ett av ledorden. Sam poängterade att vid sidan om att båtarna är exklusiva beträffande teknik, utseende och eleganta inredningar så skall man även tänka på att många av dessa båtar man bygger faktiskt används för tävlingssegling. Då blir bl a en sådan egenskap som vikt väldigt avgörande. Som exempel kan nämnas att varenda skruv och mutter som läggs på båten vägs så i slutskedet har man en heltäckande kontroll på vad båten de facto väger.

Detta genomgående kvalitetstänk som genomsyrar företaget med sina 300 anställda sprider förstås vågor på vattnet och är säkerligen en av de faktorer som bidragit till att vissa kunder t o m köpt 6 båtar av Baltis Yachts under åren.

– Men vi skulle inte vara där vi är idag utan vår fantastiska personal. De är utan tvekan det viktigaste resurs vi har. Därför har det även inom vår ledningsgrupp varit ett strategiskt beslut att satsa på personalens välbefinnande. En satsning har varit värd varenda euro och cent, konstaterade Sam Stenberg.

Företagspresentationen avslutas med en frågerunda och omsättning är ju alltid nåt som brukar tas upp. Sam kalkylerar med att detta kalenderår landar någonstans i trakterna kring 45 miljoner men siktet för 2020 är inställt på 60 miljoner euro. Om det inte dyker upp några orosmoln som inte nu kan ses vid horisonten så tror jag personligen att de kommer i hamn tidigare än beräknat. På Österbottens Företagarförenings vägnar önskar vi Baltic Yachts fortsatt vind i seglen!

Som avslutning på dagen blev det en gemensam middag med lite eftersnack. och vad passade då inte bättre än Strandis: stället vid Larsmosjön med maritim prägel och en fantastisk utsikt. Krögaren Anders Högberg hälsade oss välkomna och gav oss en presentation om Strandis koncept med sina 480 kundplatser. Sedan blev det rökt lax direkt från rökugnen. Superlativen räcker inte till för att beskriva måltidens förträfflighet! När du har vägarna förbi så vik in till Strandis. Stället är definitivt värt ett besök!

Mikael Nyström, vd

BalticSam

Vd Sam Stenberg från Baltic Yachts.

Baltic

Företagspresentation vid Baltic Yachts.

Strndisbastu

M/S Gloskär vid Strandis. På fartyget finns både bastu och grillkåta.

Strandismat

Dagen avslutades med mat och mingel på Strandis.

Strandisfyr2

Strandis erbjuder unika vyer.

Oravaist2

Oravais Trafik stod för trafikarrangemangen.

Gå till "Aktuellt"