En pärla i Kristinestad

 

Restaurangen Crazy Cat i Kristinestad inledde sin verksamhet år 1993 och firar 25-års jubileum den 22.12 detta år. Restaurangen har i detta nu 50 kundplatser men efter en pågående renovering av tilläggsutrymmen kommer de att kunna ta emot ett 80-tal gäster. Deras kunder kommer från en radie på 50-70 kilometer och till krögarparet Kurt och Sabina Roos glädje kommer flertalet av dem på nytt. Restaurangen har i dag 5 heltidsanställda och 3 deltidsanställda.

Den tillbyggnad som nu renoveras är ett över 200 årigt utrymme med valv och gångar och man strävar till att behålla den gamla mysiiga atmosfären. Staden Kristinestad förfogar över utrymmena och de var villiga att upplåta dem till restaurangens verksamhet, något som Kurt och Sabina var väldigt glada för. Det här öppnar helt nya möjligheter för dem och om allt går som planerat så skall utrymmena vara färdigställda under januari månad.

Kurt Roos började i restaurangbranschen redan 1978 så hela hans verksamma liv har cirklat kring mat och ädla drycker. – Att vara krögare är en livsstil och skulle man räkna arbetstimmar så skulle man ha slängt in handduken för länge sedan, säger han.

Kurt och Sabina är ett par även utanför jobbet och de har på ett mästerligt sätt lyckats hitta en balans på det yrkesmässiga och privata planet. Vid sidan om barnen så finner de lugn och harmoni ute till havs. De har gjort många seglatser bl.a. i den grekiska övärlden under åren. Vintertid hinner de också till fjällen och då är det mestadels utförsåkning som gäller. – Det hektiska livet som utgör en krögarpars vardag gör att man nu som då bör få komma bort från vardagen och ladda batterierna samt få nya intryck och idéer. Det är det som gör att man orkar och hela tiden vill framåt, säger de. En mycket klok tanke.

Jag önskar Kurt och Sabina lycka till med julförsäljningen som står bakom dörren och med renoveringen!

Mikael Nyström, vd

 

Crazy cat

Sabina och Kurt Roos på Crazy Cat.

 

 

Gå till "Aktuellt"